Sugar Ants – ljetna priča koja će se daleko čuti

IMG_7899

Prije točno godinu dana, izašla je prva kolekcija Sugar Ants odjeće. Kada pomislim na sve ideje koje su prošle kroz naše umove, kada pomislim na sve riječi koje smo, moj prijatelj i ja, izgovorili u ovih godinu dana, kada mi se pred očima stvore sve skice i kada u glavi ponovim sve razgovore koji su bili potrebni da se dođe do onoga gdje je Sugar Ants sada, učini mi se kao da je prošlo puno više. U godinu dana, moj najdraži brend osvojio je cijelu Hrvatsku i regiju te ponosno odšetao i u daleke krajeve svijeta. Sugar Ants Startasice osvojile su ljude čim su ugledale svjetlo dana i prva, limitirana, kolekcija prodala se u vrlo kratkom roku te se morala proširiti na novu.

Ono što ovu kolekciju čini drugačijom je, prije svega, broj motiva. Njih je ovaj put dosta manje, no to ne umanjuje njihovu vrijednost. Ono što ovaj posao omogućuje ljudima koji ga rade jest rast. Prva je kolekcija svojim linijama pokušala dokazati da je manje više, a nova ljetna kolekcija isto to poručuje kroz sam broj motiva. Motivi su dosta složeniji, vizualno jači, a iako brojem manji, priče koje stoje iza njih daleko su složenije.

Tri su motiva koja ćete nositi na majicama ove kolekcije. Prvi, i meni osobno najdraži, motiv je koji oslikava sve nas. Djevojka koja je zaspala za stolom predstavlja sve one koji su se barem jednom suočili s bilo kakvim strahom, anksioznošću, depresijom ili nekim drugim psihičkim poremećajem. Lemuri koji izlaze iz knjige, u kojoj su zapisani svi teški trenuci s kojima se nosimo, predstavljaju upravo te poremećaje i borbu za oslobađanje od istih. Majica nosi i “skrivenu poruku” u obliku datuma (10/10) koji je svijetu poznat kao Dan mentalnog zdravlja. Drugi motiv nosi snažnu ekološku poruku. Na njemu se nalazi mašina za pisanje prepuna detalja koji upućuju na jedan od najvećih ekoloških problema. Ono što mi se posebno sviđa kod ovog motive je to što ga možemo shvatiti na puno različitih načina. Ledene tipke za mene predstavljaju strah od riječi, strah od susreta s istinom i često bježanje od onoga što si ponekad ne želim priznati. Možemo to shvatiti i kao snagu koju riječi imaju i način na koji utječu na druge ljude u trenucima kada o njima izgovorimo nešto što bismo zapravo trebali ostaviti za sebe. Treći je motiv dosta opušteniji i pokazuje humorističnu i hedonističku stranu ovoga brenda. Ovaj motiv ukazuje na onu stranu života koja nam je često najdraža. No, podsjeća i na to da stvarnost uvijek ima dvije strane i da bježanje jednoj od te dvije ne donosi ništa dobro.

Motivi su, dakle, svojim izgledom, porukama i brojem dosta drugačiji od onih koje ste gledali prije točno godinu dana. No, njihov je cilj jednak. Na drugačiji način, s drugačijim porukama i metaforama doprijeti do ljudi i potaknuti ih na razmišljanje. Kampanja za ovu kolekciju snimljena je u predivnom, prirodnom okruženju na Dunavu i time nas je Sugar Ants ponovno podsjetio na ljubav koju gaji prema prirodi. Majice su izrađene od stopostotnog organskog pamuka, ugodne su za nositi, a krojevi su ovoga puta nešto drugačiji i uži. Sugar Ants tim još je jednom pokazao nevjerojatan spoj prirode, ljubavi prema planeti i ljudima i od njega napravio priču koja će se daleko čuti.

IMG_7315IMG_8045IMG_7850

5 thoughts on “Sugar Ants – ljetna priča koja će se daleko čuti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s