Kako sam dobila prsten ili kod nas sve naopako

  • Kod nas je sve naopako

Kaže mi Boris, a ja, po običaju, imam zakašnjelu reakciju.

  • Kako to misliš, kod nas je sve naopako?

Kažem nakon nekoliko minuta, a on mi govori da je već zaboravio zašto je to rekao. Zanimalo me jer sam istu rečenicu rekla u sebi nekoliko dana ranije. Nekoliko dana ranije dobila sam prsten. Nisam ga očekivala.

Mi smo se upoznali jedne subote. Subote su mi bile najgore, zbog posla. Danas je nešto drugačije. Ta je subota krenula po krivu odmah ujutro. Par dana prije, Boris mi je rekao da dolazi u Novi Sad iz Beograda. Ide posjetiti neku rodbinu pa bi bilo lijepo da se upoznamo i uživo. Ja sam to odmah odbila jer subote su mi najgore, zbog posla. Ne stignem to nikako, a nakon posla Nikola ima rođendan. Prvo je rekao da nije moranje, no nakon pola sata napisao mi je da moram imati bar pola sata za njega. Pristala sam, a onda je došla ta subota i bila sam nervozna. Cijeli dan. U trenutku pisanja tek trećeg članka, moj gazda, koji mi je ujedno bio i komšija kat iznad, usisavao je stan. Zakačio je usisivačem kabao od rutera i meni je nestao internet. Ne znam što da radim jer se gazda ne javlja – ne čuje od usisivača. Zovem Jovanu i odlazim kod nje. Tamo ima interneta, tamo ću posao odraditi do kraja. Nakon kraja, uslijedilo je spremanje za dejt. Prvi dejt u mom životu jer ja sam uvijek bila s frajerima koje sam već od prije znala. Zbog toga mi je sve to padalo još teže. Čula sam od jedne prijateljice da je svaki lik kojeg je upoznala online bio niži od nje. Molim se da nije slagao za visinu, da nije manijak i nadam se da neće biti one neugodne tišine.

Kod nas je sve naopako jer on je mene zvao na telefon još dok me nije ni vidio. Zvučao je skroz smireno i kul. Ja sam se pravila da sam ista takva, no s druge strane imali ste osobu crvenu od srama. Boris će kasnije saznati da mrzim pričati na telefon. Ja sam vam osoba od poruka. Od mene dobivate one litanije, koje neki ni ne pročitaju. Kod nas je sve naopako jer sam ga pitala hoće sa mnom na taj rođendan iako ga ni ja nisam dobro znala, ali sam osjetila da će se svidjeti i mojim prijateljima. Kod nas je sve naopako jer, dok je on kupovao vino Nikoli, ja sam skupljala hrabrosti za poljubac. Shvatila sam da to nije dobra ideja pa sam ga pristojno pitala

  • Je l’ te smijem poljubiti?

I on je rekao da. Kod nas je sve naopako jer nismo znali gotovo ništa jedno o drugom, a iduće smo jutro smišljali kad i kako ćemo se viđati s obzirom na to da ne živimo u istom gradu. On mi je rekao

  • Pa dobro, nekada ćeš doći ti kod mene, nekada ću doći ja tu

Ja sam samo kimnula glavom i bila sam sretna jer mu se sviđam koliko i on meni. Kod nas je sve naopako jer smo se zaljubili na prvi pogled, a svi dobro znaju da to ne postoji. Kod nas je sve naopako jer si nismo uspjeli reći volim te, a on je već morao na taj avion koji će ga odvesti četiri tisuće kilometara od mene. Kod nas je sve naopako jer nas je udaljenost zbližila, a mnogi su nam govorili da zbog te daljine nemamo šanse. No ja sam čekala, mi smo čekali i kada je bilo teško, tješili smo jedno drugo.

 

Onda je došao da idemo na more. Ponovno smo hodali ulicama Beograda i obilazili mjesta i ljude koji su podsjećali na to naše zaljubljivanje. Hodali smo uzbrdo, a od toga baš bole noge i kada vam netko kaže da je nešto u Beogradu blizu, pripremite se na barem dvadeset minuta hoda.

Kod nas je sve naopako jer on nije kupio prsten, on je pitao nasred ulice želim li ja biti njegova žena, a ja sam kao iz topa rekla „DA“. Kod nas je sve naopako jer nitko nakon pola godine ne pita nikoga da mu bude žena. Kod nas je sve naopako jer ja nikada prije nisam dovela dečka doma kod tate bez najave. Kod nas se to tako ne radi. Kod nas je sve naopako jer sam prsten dobila prije deset dana. Nisam imala pojma što se dešava. On me čekao na ulici, bilo je hladno, a ja sam pripita dolazila od Maje.

Ne znam zašto je Boris tog jutra rekao da je kod nas sve uvijek naopako. No znam da sam isto to nekoliko dana prije pomislila i ja.

4 thoughts on “Kako sam dobila prsten ili kod nas sve naopako

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s