Što dalje? O Pagu i pauzi od pisanja…

Postoje mjesta, vremena i stanja u kojima ne možeš razmišljati pravo. Misli ti krivudaju i ako si pametan, pustit ćeš ih da idu svojim putem. Vratiš im se kad osjetiš da si spreman, kada te napusti to stanje, kada se promijeni (ne)vrijeme i kada dođeš na drugo mjesto. Onda imaš osjećaj da ti je još teže jer misli su se toliko uvile da ih je teško ispraviti. Sve je to u redu. Sve je to proces, a svaki proces traje.

Prošlo je gotovo mjesec dana otkako smo došli na Pag. Sigurno znate priču o meni, Borisu i svim stanovima u kojima smo do sada živjeli. I na Pagu smo morali promijeniti jedan jer ne bismo mi bili mi da je bilo drugačije. Sinoć smo shvatili da nikada do sada nismo ovoliko dana u komadu bili skupa. Puno vremena provodim sama. Ujutro ustanemo zajedno, on pije kavu, a ja čaj od kamilice. Razdvoji nas njegov posao. Ja svoj radim od doma, a kada sve obavim, uzmem knjigu ili pišem. Na početku je bilo vremena za otkrivanje Novalje, šetnje i upijanje sunca, kada je kišilo (a kišilo je) gledali smo serije i bili lijeni. Sada sve to mogu činiti sama. Kada si sam sa svojim mislima, a dugo si ih puštao da krivudaju, shvatiš da u glavi imaš puno novih stanara s kojima se trebaš upoznati.

Sigurna sam da su neki od vas primijetili da nisam napisala ništa već dva tjedna. To, zapravo, nije istina. Pišem često, ali ne objavljujem. Razlog tomu je što trenutno ne znam u kojem smjeru želim ići sa svojim pisanjem, odnosno s pisanjem bloga i pisanjem online. Zbog svega toga, uzet ću pauzu i dobro razmisliti što želim dalje, želim li uopće ići dalje ili želim ići u nekom drugom smjeru.

Ako izuzmemo glasne turiste koji su došli zgriješiti na Zrće, Novalja je poprilično mirno i lijepo mjesto. Uvijek postoji zabačeni kutak u koji se možeš uvući kako bi se upoznao s novim stanarima vlastite glave. To ću učiniti i ja. More je savršeno mjesto za obračun s mislima, duga kontempliranja i shvaćanje sebe, svojih želja te za kovanje i ostvarivanje planova. Hvala vam svima što me čitate i što ste me čitali. Možda toga niste ni svjesni, ali bez vas ne bih dobila niti jedan posao, bez vas ne bih upoznala gomilu divnih ljudi i bez vas sigurno ne bih ovoliko narasla – riječima, duhom i srcem. Hvala vam!

4 thoughts on “Što dalje? O Pagu i pauzi od pisanja…

  1. A zašto Bljak?
    Meni se lično ne sviđa, i odbija me od postova, sa kojima nema naročito veze. Jer daleko da su bljak. Ali zbog Bljak, ne ulazim često kod Vas. 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s