Jutro će promeniti sve – serija kao priručnik za život

Život ne dolazi s priručnikom, ali bar jednom si ga htio imati. Nekada ti nije jasno kako si se našao tu gdje jesi i zašto te nitko nije opomenuo da stvari ne radiš tako kako si radio, jer da ih nisi radio tako kako jesi ne bi bio tu gdje jesi. Dogodilo se svima.

Sinoć sam plakala. Zbog života, zbog svega što sam osjetila, zbog toga što sam tužna i sretna u isto vrijeme i zbog toga što znam da me čekaju velike stvari. Sinoć sam plakala zbog serije. Kad ste zadnji puta pogledali seriju koja je priručnik koji vam je možda trebao prije? Često nismo svjesni da su knjige koje čitamo, filmovi i serije koje gledamo te priče koje čujemo svojevrsni priručnici koji nam mogu pomoći da ne zajebemo stvari koje smo već zajebali. No i kada sam bila svjesna tih priručnika, radila sam po svome. Tako da, ako ste osoba poput mene, svi priručnici svijeta ne bi vam bili dovoljni.

Sinoć sam plakala zbog ljubavi, života, priča koje su završene i priča koje tek počinju. Sinoć sam plakala zbog serije koja život prikazuje onakvim kakav doista jest. Jutro će promijeniti sve priča je o četvero prijatelja koji više nisu toliko mladi, a nisu baš ni u godinama u kojima imaju sve pod kontrolom. Filip, Saša, Anđela i Ljuba bore se sa životom koji je u nekim trenucima nepodnošljivo okrutan i potpuno neuhvatljiv. Nekada im se čini da gube tlo pod nogama i da se nikada neće prizemljiti, pronaći čvrsti oslonac u sebi i krenuti u pravom smjeru. Nekada o tome ne razmišljaju, bježe tamo gdje uvijek lako odeš. Tamo čije posljedice osjećaju puno brže nego kada su imali dvadeset. Dogodilo se svima.

Moj prvi dodir s realnošću bio je kada sam shvatila da gubim maminu mirovinu. To mi je bio oslonac, nešto na što sam mogla računati i garancija da ne moram još raditi. Kada sam, iznenadno, nepripremljeno i izgubljeno dočekala taj dan, srušio mi se svijet. Nitko me tada nije mogao shvatiti. Godinama sam bila financijski neovisna, godinama sam živjela kao brucoš koji je tek otkrio zabavu i godinama si nisam postavljala pitanje – a što nakon toga?! Bilo je to moje prvo pravo katapultiranje iz zone komfora, a noga koja me od tamo šutnula ostavila je bolan trag na mom neradničkom dupetu. No vrlo brzo shvatila sam da nemam ništa od kukanja. Ubrzo sam se zaposlila. I dalje se sjećam dana kada sam pisala molbu za posao koja je bila sve što jedna molba ne treba biti. Bila sam užasno mamurna. To sam jutro zaspala sjedeći na krevetu. Poslijepodne mi je sestra poslala oglas za posao, a pošto nisam imala ni volje ni vremena za pisanje CV-a, poslala sam par rečenica kojima sam uspjela šarmirati svog današnjeg šefa. Životna pauza koju sam imala od gubitka mirovine do prve plaće spada u najgore periode mog života.

Upravo to, na smjene, proživljavaju glavni likovi serije od koje ćete plakati. Ako nikada niste čitali moje osvrte na filmove i serije, moram vam reći da od mene nećete dobiti radnju. Samo ću vam reći da likovi ove serije žive scene iz naših života. Događaju im se sranja kroz koja smo svi prošli, osjećaju sranja koja i mi osjećamo i gube se u istim sranjima u kojima smo se mi izgubili nebrojeno puta. Sva ta gubljenja, pronalaženja, snalaženja, plakanja, voljenja, opijanja, kriva skretanja i suočavanja popraćena su najboljom domaćom glazbom. Sanjive scene premazane najljepšim bojama i svjetlima. Rečenice koje ste već negdje čuli i radnje kojima ste prisustvovali.

Sinoć sam plakala zbog serije. Sinoć sam plakala zbog života na koji nas nitko ne pripremi. Plakala sam jer ti nitko ne kaže da ljudi jednostavno nestanu. Plakala sam jer ti nitko ne kaže da dođu drugi koji ti pokažu da život može biti veličanstven. Sinoć sam plakala jer su mi likovi ove serije postali prijatelji, jer sam u njima vidjela svoje prijatelje, plakala sam jer ne volim rastanke.

Ako se volite prisjećati vlastitih promašaja, ljubavi, situacija koje su boljele, situacija iz kojih ste naučili, ovo je prava serija za vas. Ako volite život, onakav kakav on doista jest, sa svim ljepotama i svim gadostima, ovo je serija za vas. Ako se trenutno nalazite u periodu u kojem vam je teško prepoznati osobu koju ujutro zateknete u odrazu, ovo je serija za vas jer ovo je serija koja će vam reći da je život nekad užasno nepredvidiv i težak, ali će vam dati i nadu u sutra jer jutro doista može promijeniti sve.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s